ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

ενήλικες νάρθηκες text 2Τέλη της προηγούμενης δεκαετίας παρουσιάστηκε μία καινοτόμος μέθοδος ορθοδοντικής μετακίνησης δοντιών με νάρθηκες, κινητά δηλαδή μηχανήματα από λεπτό διαφανές πλαστικό υλικό. Μοιάζουν με τους νάρθηκες λεύκανσης, είναι όμως πιο λεπτοί και έχουν τέλεια εφαρμογή διότι κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή.
Ο ορθοδοντικός εφαρμόζει στον ασθενή μία σειρά από ειδικά για εκείνον κατασκευασμένους νάρθηκες. Ο κάθε νάρθηκας φοριέται για 3 περίπου εβδομάδες και προκαλεί μία τελείως προκαθορισμένη, μικρής κλίμακας μετακίνηση των δοντιών. Αφαιρείται από τον ίδιο τον ασθενή πανεύκολα για το πλύσιμο των δοντιών, το φαγητό ή κάποια άλλη ειδική περίσταση, ενώ πρέπει να φοριέται τουλάχιστον 20 ώρες το 24ωρο.
 
 
Η διάρκεια και το κόστος της θεραπείας εξαρτώνται από την έκταση του ορθοδοντικού προβλήματος, με ένα μέσης βαρύτητας περιστατικό να διαρκεί περίπου 10-12 μήνες και να κοστίζει λίγο περισσότερο από μία αντίστοιχη θεραπεία με αισθητικούς ακίνητους μηχανισμούς.
ενήλικες νάρθηκες text 1
Αυτό που κάνει τη μέθοδο των ναρθήκων μοναδική είναι ο συνδυασμός τριών σημαντικών πλεονεκτημάτων: απαράμιλλη αισθητική, μεγάλη αποτελεσματικότητα και δυνατότητα αφαίρεσής τους από τον ασθενή. Επιπλέον, η απουσία μόνιμων μηχανισμών στο στόμα συνεπάγεται καλύτερη στοματική υγιεινή, ενώ οι ήπιες, προκαθορισμένες δυνάμεις που ασκούνται στα δόντια εγγυώνται μία γρήγορη, χωρίς πόνο ή άλλες ενοχλήσεις θεραπεία.