Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

about us o giatros-bigΟ δρ. Γεώργιος Κυπραίος γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας με άριστα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, λαμβάνει υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.
Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Ιωάννη Κυπραίου, αποφοιτεί από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και αμέσως μετά υπηρετεί τη θητεία του ως οδοντίατρος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Την επαύριο της απόλυσής του από το στρατό βρίσκεται στο Freiburg της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ξεκινάει την ειδικότητά του στο τμήμα Ορθοδοντικής της πανεπιστημιακής Οδοντιατρικής Κλινικής, τα πρώτα δύο χρόνια ως υπότροφος του γερμανικού κράτους και τα υπόλοιπα δύο ως έμμισθος μεταπτυχιακός βοηθός. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας αφοσιώνεται στη διδακτορική του διατριβή, την οποία ολοκληρώνει, και αυτή στην έδρα της Ορθοδοντικής, με magna cum laude. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς παραμονής του στη Γερμανία συμμετέχει με ποικίλες ανακοινώσεις σε συνέδρια της Γερμανικής και Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας.
Επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1998 εγκαινιάζει το ιδιωτικό του ιατρείο στον τόπο που μεγάλωσε, το Μαρούσι. Συμμετέχει ως κλινικός εκπαιδευτής σε τριετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ορθοδοντική για οδοντιάτρους του ΙΚΑ, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας λαμβάνοντας αδιάλειπτα μέρος στα συνέδρια της Ευρωπαϊκής και Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας, ενώ είναι μέλος της τελευταίας από το 1997.
Είναι πιστοποιημένος πάροχος του συστήματος διαφανών ορθοδοντικών ναρθήκων Orthocaps Γερμανίας.